cena regularna: 3,69 zł
Pierwszy raz zobaczyłam buchty w Chacie pod Rysami po słowackiej stronie. Wyglądały przepysznie, podane były ze śmietaną jagodami i cukrem. Na słodko. Kolejną wersję zobaczyłam w restauracji przy Słowackim Raju, tym razem wytrawnie: z gulaszem i kapustą kiszoną.
By urozmaicić drugie danie i wprowadzić troszkę wspomnień z gór, kupiliśmy buchty w Lidlu. Na opakowaniu jest krótka informacja o możliwości przygotowania ich w mikrofali lub o gotowaniu na parze.
Wybraliśmy gotowanie na parze, bo jak by inaczej, skoro to kluski drożdżowe gotowane na parze.
Po 10 minutowej obróbce termicznej, kluski wyglądają idealnie. Są miękkie, sprężyste, a przede wszystkim smaczne.
Na obiad podaliśmy je z gulaszem i kapustą kiszoną, palce lizać.
Jest to również fantastyczny rarytas dla dzieci podane ze śmietaną i cukrem wręcz znikają z talerza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz